Un nou turisme que es desperta a Prades!

Aproximadament l’any 2017 l’equip d’Astro Prades es va donar a conèixer al Càmping, com una plataforma impulsora del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades que pretenien estudiar els cels de Prades per tal de realitzar projectes d’investigació com també propostes educatives i de divulgació científica.

Fins llavors, a Prades, les fonts principals de turisme que arribaven es classificaven en famílies que venien a descobrir les muntanyes de Prades, rutes en bicicletes de carretera o BTT, estades esportives de futbol o apassionats de la muntanya i el senderisme en general, però en cap cas, el turisme astronòmic havia atret l’atenció del Poble o dels establiments turístics de la zona.

Durant tot l’any, des de Càmping Prades Park, rebíem comentaris sobre l’encant del cel de Prades, la baixa contaminació lumínica o la pluja d’estels de sant Llorenç de l’estiu, però des dels allotjaments rurals, el càmping o el mateix ajuntament, no havíem fet servir mai com a argument de publicitat, venta d’activitats o màrqueting.

Ens va sorprendre al principi l’oferta astronòmica que Astro Prades tenia pensat oferir a Prades de cara al turisme a curt termini, doncs era un turisme desconegut i no sabíem els resultats que podia tenir organitzar activitats de caràcter astronòmic. S’ha anat organitzant observacions de planetes, de la lluna, cúmuls estel·lars, nebuloses… S’ha realitzat cursos de fotografia nocturna i xerrades tècniques entre moltes altres activitats, les quals han aportat l’interès de centenars de persones durant els últims 2 anys.

Estem molt contents des del Càmping Prades que en aquesta població es mantingui el turisme rural i esportiu que sempre hem tingut, com també que vagin apareixent nous públics objectius d’altres interessos relacionats amb l’entorn com es el cas de l’astronomia.

Un projecte que s’està duent a terme relacionat directament amb l’astronomia, és la creació d’un parc astronòmic situat a la muntanya del Plà de la Guardia, just davant mateix del Càmping Prades. D’aquesta manera es podrà augmentar de forma significativa l’oferta d’activitats astronòmiques i també ajudarà a equilibrar el nivell de turisme de Prades durant totes les èpoques de l’any.

Encara no es coneix la data d’inici de construcció del projecte, doncs de moment per la divulgació d’aquesta ciència toca utilitzar eines més convencionals com làsers astronòmics, càmeres reflex amb temps d’exposició o els equips de telescopis que disposa Astro Prades per poder observar objectes més profunds.

Astronomía
Tardor 2019 amb animació i astronomía
Ofertes i Experiències