El nostres pobles


Les Muntanyes de Prades són un territori ple d’atractius, cims i boscos impressionants, patrimoni històric i monumental, productes gastronòmics de primera qualitat i, sobretot, una gran tranquil·litat. Petits pobles on el temps sembla haver-se aturat fan una destinació perfecta per a famílies amb nens que busquen calma, activitats a l’aire lliure i la seguretat de trobar tot allò que necessiten.

Ens trobem a 200 metres del poble de Prades també conegut com la Vila Vermella pel color del sòl i l’arquitectura de tot el municipi. Prades és un dels pobles amb més encant de tot el país, reconegut dins del segell de viles florides, turisme en família i destinació per excel·lència de turisme esportiu per la seva alçada i el bon clima.

Prades, ofereix una gran quantitat d’oferta gastronòmica a la seva plaça major on hi trobem la coneguda Font de Prades del segle XIII, la qual forma part de la cultura i la història d’aquest poble, que podreu anar descobrint mica en mica seguint la seva ruta cultural.

Durant l’any es realitzen una gran quantitat d’esdeveniments destacant:

  • La fira del vi i del cava
  • La festa de la patata
  • La festa de la farigola.

A la carpeta de Benvinguda del Càmping trobareu més informació i les dates de les festivitats.

A només 35 min amb cotxe des del Càmping trobem Siurana un petit poble medieval situat damunt d’un penya-segat i que dona nom al pantà de Siurana que es troba al peu del precipici.

La privilegiada situació d’aquest poble peatonal, permet observar les millors postes de sol amb vistes al Monsant i al Priorat, terres de vins i bona gastronomia.

La població és coneguda també per la llegenda del salt de la reina mora, per les rutes de senderisme i BTT, i per les vies d’escalada que tenen lloc al llarg de les parets del penya-segat.

Una molt bona ruta des del Càmping Prades amb BTT o bicicleta elèctrica pels amants del desnivell i llargs recorreguts.

La Serra del Montsant es troba a 25 minuts del Càmping de Prades, és un lloc ideal per a realitzar-hi activitats esportives com el senderisme i l’escalada per les seves grans parets de pedra rocosa no aptes per excursionistes amb vertigen! També destaca per oferir el servei de vies ferrades amb monitors titulats, una molt bona activitat pels amants de l’aventura.

Aquesta àrea del territori també té una forta vinculació amb l’història ja que comprèn la fundació de la primera cartoixa de tota la península Ibèrica, Scala Dei,i la intensa tradició eremítica, que ha perdurat fins a l’actualitat, són una bona prova del profund valor simbòlic de la muntanya. L’any 2002 va ser declarat Parc Natural per la Generalitat de Catalunya.

No ens podem deixar de banda la seva denominació d’origen en l’àmbit del vi, DO Monstant, que elabora vins artesans amb l’experiència centenària que no us podeu deixar escapar.

Durant els mesos més càlids, és molt aconsellable fer una excursió aquàtica o descobrir coves fosques i fresques. Així doncs a 20 minuts del Càmping, es troba el terme de la Febró, una destinació ideal per aquest tipus d’excursió aventurera.

  • L’excursió dels Avencs de la Febró és una excursió familiar per iniciar-se al món de l’espeleologia. Es tracta d’una esquerda oberta de 250 metres de llargària, 25 metres de fondària, es poden trobar coves amb estalactites. Durant l’història s’hi han amagat contrabandistes i, segons la llegenda, el general Joan Prim al 1843.
  • Els gorgs de la Febró és una excursió aquàtica que es pot trobar a 4 km de la Febró, es tracta d’un seguit de piscines naturals escalades per petites cascades en la que es permet l’accés als banyistes. Molt recomanable un bany en aquestes fredes aigües naturals envoltats de natura verge!

A 30 minuts del Càmping de Prades, per una carretera amb revolts i uns paisatges excepcionals es troba la vila de Poblet, molt coneguda pel seu monestir de l’orde del Císter fundat l’any 1150.

Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa, essent de fet, el conjunt monàstic habitat més gran del continent europeu. Des de l’edat mitjana és un important referent simbòlic dels països de l’antiga Corona d’Aragó.

Podem destacar també el bosc de poblet especial per la gran quantitat de fauna i flora que s’hi pot trobar. Entre Prades i Poblet es troba una zona forestal plena de penombres on a la tardor es poden trobar bolets com el famós rovelló, el cep o el fredolic, entre d’altres.

  • La fauna del nostre bosc presenta una diversitat d’espècies gràcies al microclima que presenta aquest espai, les marcades diferències en l’altitud i els nombrosos cursos d’aigua han propiciat que la fauna de Prades presenti les especies més típiques del mediterrani, es calcula que hi ha al voltant de 900 espècies de fauna, no obstant, la majoria d’elles són invertebrats. Entre els més singulars podem trobar el cabirol, la musaranya menuda, el gat salvatge, la guineu i el teixó.
  • En quant la flora, podem trobar nombrosos boscos de roures, castanyers, pi roig i alzines. Junt amb aquestes espècies hi podem trobar altres plantes com el boix grèvol, farigola o el romaní. Els bolets a la temporada de la tardor presenten un gran atractiu destacant el rovelló de Prades, el fredolic, la pota de perdiu i els ceps.