<< Veure totes les noticies

Prades rep el reconeixemente de “Poble amb Encant”

11 Juliol 2018


 

Prades és un ‘Poble amb Encant’, segons l’Agència Catalana de Turisme. Tot i que la cerimònia oficial es realitzarà a finals d‘any, a la pàgina web de l’ACT ja apareix el nom del municipi del Baix Camp com un dels vuit de tot Catalunya que tenen aquest segell, que reconeix la bellesa especial i l’atractiu del patrimoni.

 

Juntament amb Prades, gaudeixen d’aquest distintiu Peratallada, Rupit, Calella de Palafrugell, Montsonís, Mura, Castellar de n’Hug i Taüll. Al mes de maig van visitar el municipi tècnics de l’ACT per valorar si es complien els requisits per formar part del programa. Aquest segell, tal i com s’indica a la web, s’adreça a pobles amb un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captivin i enamorin el visitant i que ve donat precisament per la conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics. Finalment doncs, el passat 13 de juny es va aprovar la candidatura de Prades.

 

Tenir el segell implica poder participar en accions de promoció de l’ACT com l’Any del Turisme Cultural 2018, visites per part de periodistes i touroperadors, presencia en fires especialitzades, visibilitat en canals de promoció online i publicacions específiques. A Prades destaquen els diferents elements patrimonials que la fan tan singular amb vestigis d’un passat medieval a més del color rogenc de la pedra amb la qual molts dels seus edificis han estat construïts i que li dóna el sobrenom de Vila Vermella.

 

El poble conserva restes d’un castell i restes de muralla medieval, dels quals destaca una torre quadrada, els portals i un arc gòtic. La Vila va ser catalogada com a Bé d’Interès Cultural l’any 1993, pel seu conjunt històric i va obtenir el distintiu de 3 flors de les Viles Florides. També cal destacar l’entorn natural ja que quasi la totalitat del terme de Prades es veu afectat pel PEIN, el Pla d’Espais d’Interès Natural.

 

FONT: Ajuntament de Prades

Facebooktwittergoogle_plusmail