Cultura

Links d’interès cultural

PRADES

La vila és al centre de l´altiplà que corona les muntanyes. També és coneguda com la vila vermella ja que la majoria dels edificis són de pedra roja.
Al centre de la vila hi ha un gran plaça porxada i la famosa font d´estil renaixentista.

jardi i natura

 

UNIVERSAL’S PORT AVENTURA

És un dels parcs temàtics més visitats d’Europa, dividit en 5 àrees temàtiques: Polinèsia, Mèxic, Mediterrània, Xina i Far West. 
Disposa de les espectaculars atraccions DragonKhan, Stampida, Silver River Flume, Grand Canyon Rapids, Tutuki Splash … 
Magnífics espectacles: · Polynesian Show, FiestAventura, Gran Teatre Imperial, Viva México, Saloon Can-Can… 
Situat a Vilaseca – Salou, a menys d´una hora de Càmping Prades. 

 portaventura_1

 

 SIURANA

Siurana és declarat conjunt històric d’interès nacional (1981). El Salt de la reina Móra segueix sent un lloc impressionant en un enclau que va viure els darrers moments de la reconquesta. 
Siurana propicia boniques vistes les vies d’escalada d’aquesta localitat són conegudes arreu del món… 

 siurana

 

ESCALADEI

La Cartoixa va ser la primera de la Península Ibèrica. El prior i els seus dominis van ser els que van donar nom al que s’anomena Priorat històric i posteriorment a tota la comarca, finalment va ser abandonada el 1835 amb motiu de l’exclaustració i la desamortització de Mendizábal. El seu estat actual és ruïnós excepte el conjunt d’una cel·la que va ser restaurada el 1998 i que permet veure amb claredat la forma de vida d’aquesta comunitat. 

 EscalaDei-1-250

 

 RUTA MEDIEVAL

A totes les poblacions de la veina comarca de la Conca de Barberà és fàcil trobar-hi restes de l’edat mitjana. 
El recinte emmurallat de Montblanc, junt amb les esglésies, antics hospitals, palaus, casals i la Setmana Medieval de Sant Jordi, fan de la capital de la comarca una joia monumental. 
També ho és el monestir de Poblet, al terme de Vimbodí, població que té altres atractíus com el castell de Riudabella í l’església de la Transfiguració del Senyor. A l’Espluga de Francolí es troba l’església de Sant Miquel. 

 

 

MUSEU DE VIDRE

El Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet és un dels tres museus existents a Espanya dedicats a aquest material. Durant molt anys s’han recollit les peces avui exposades com homenatge a una antiga indústria ubicada a la localitat. 

 Vidre_link1