La temporada de bolets comença animada

Els boletaires de les províncies de Lleida i Tarragona visiten les muntanyes de Prades cada tardor per omplir el cistell de bolets. Aquestes muntanyes es troben enmig de les dos províncies, amb una altura de mil metres i un clima ideal pel famós i apreciat bolet Rovelló.

Gràcies a un clima mediterrani, la humitat de la nit i les pluges de mitjans de Setembre, aquest Octubre es preveu un bon mes per anar a buscar bolets. Doncs aquests primers caps de setmana d’octubre, en cada racó de les carreteres principals ja s’hi han vist turismes aparcats en busca de bolets. Això si, si volem més bolets a finals d’octubre té que ploure més.

Si agafem una mostra de boletaires de nivell mig/alt, podem observar els cistells plens, sobretot hi trobem Rovellons, com també mucoses blanques, ous de reig, pebrassos i algun que altre cep. No us deixeu portar per les xarxes socials, buscar bolets no es gents fàcil, s’ha de tenir paciència, orientació, coneixença del bosc, coneixença dels arbres i dels bolets tòxics.

Des de càmping Prades, tenim a peu de càmping els camins naturals de les muntanyes de Prades i això fa que es pugui anar a buscar bolets sortint caminant des del mateix càmping. Això sí, al tornar al càmping amagueu el cistell o ens quedarem un Rovelló de comissió!

Molta gent es pregunta perquè el Rovelló de Prades té millor gust que el Rovelló del Pirineu, i si ho analitzem bé, el tipus de terreny, vegetació i les oscil·lacions tèrmiques del clima mediterrani a les muntanyes de Prades generen unes condicions totalment diferents a les del Rovelló del Pirineu. Cal recordar que el Rovelló és un bolet que necessita zones càlides i una mica assolellades.

Us animem a entrar en aquest món tan apassionant, tenint en compte que som uns privilegiats de tenir tanta varietat en un mateix país a causa de la altura i el clima, però sobretot quan es va a buscar bolets s’ha de cuidar el bosc sense embrutar-lo i vigilar les burilles!

Altres noticies interessants

La cervesa elaborada amb llúpol de Prades!
Un nou turisme que es desperta a Prades!